Metataggar: Nybörjarguide i SEO

Publicerad 2021-02-18

Metataggar Sökmotoroptimering

Metataggar används inom Sökmotoroptimering(SEO) för att beskriva för både sökmotorer och användare vad en enskild sida handlar om. Inom SEO nämns ofta Meta Title(Metatitel) och Meta Description (Metabeskrivning) där optimering ofta krävs.

Vad är Meta Title?

En Meta Title (SEO Titel) används för att visa vad en enskild sida på en webbplats handlar om både för sökmotorer och för personer som gör sökningar på Google. Meta titeln visas alltid som en klickbar rubrik i sökresultatet där rubrikens uppgift är att beskriva kort vad sidan handlar om. I verktyget Yoast SEO för WordPress kan Meta Titeln bytas ut till precis det man önskar och verktyget hjälper även till med att rekommendera rätt längd på titeln.

  • Håll Meta Titeln till Max 55 tecken
  • Använd dina viktigaste sökord i Meta Titeln
  • Varje enskild sida på en Webbplats ska ha en unik Meta Title
Metataggar i Sökresultat

Behöver du hjälp med Sökmotoroptimering?

Vad är Meta Description?

Meta Description (Metabeskrivning) används likt Meta Titeln till att beskriva innehållet på en enskild sida på en webbplats. Men beskrivningen visas alltid under Meta Titeln med ett utdrag från sidans innehåll som mer djupgående beskriver innehållet av sidan.

  • Håll Metabeskrivningen till Max 155 tecken
  • Använd dina viktigaste sökord i Meta Beskrivningen
  • Varje enskild sida på en Webbplats ska ha en unik Meta Beskrivning
  • På bilden nedan kan du se hur taggarna används i verktyget Yoast SEO
Bild från verktyg för metataggar

Metataggar Sammanfattning

I den här artikeln har vi tittat på vad Metataggar är och vad de kan användas till inom Sökmotoroptimering. Genom att optimera sina Meta Titlar och Meta beskrivningar ökar chanserna till att få fler klick från sökmotorer vilket leder till fler potentiella kunder. Vi hjälper dig även gärna med din Sökmotoroptimering SEO kontakta oss redan idag!