Haparanda Stad

Digital Marknadsföring

Utbildning i Digital Marknadsföring

I samarbete med Haparanda Stad fick vi chansen att utbilda 11st lokala företag i Digital Marknadsföring för Instagram & Facebook under två separata träffar.

Instagram

Första träffen innehöll både föreläsning och praktiskt arbete för företagarna. Vi skapade företags konton på Instagram och vi gick även igenom hur företagaren fyller i sin företagsinformation som logotyp, beskrivning och övrig information i sina företags profiler.

Facebook

På Facebook skapade vi företagssidor och lade till grundläggande information. Därefter provade vi på hur man skapar inlägg och Stories för både Facebook och Instagram. Vi gick också igenom skillnaderna mellan plattformarna, statistik över användare i Sverige och mycket mer.

Vad kunden tycker

Vi har stöttat lokala företag att få professionella hemsidor/webbutiker och de har höjt sin kompetens att marknadsföra sig på sociala medier. Leverantör har varit Dcreate och samarbetet har fungerat ypperligt.

Harry

Utbildning-Digital-Marknadsföring-Haparanda

Utbildnings Innehåll Träff 2

Under den andra träffen gick vi in lite djupare i hur man använder verktygen för sin marknadsföring.

Instagram

Under träff 2 som även den innehöll både föreläsning och praktiskt arbete för företagarna gick vi istället djupare in i hur företagen kan använda Instagram och Facebook för att Marknadsföra sig. Vi gick in på hur ett Marknadsfört inlägg skapas för både Instagram och Facebook, hur man skapar en marknadsförings plan genom (Content Kalendar). Vilken typ av inlägg som fungerar bäst och mycket mer.

Facebook

Vi tittade även på mycket exempel på hur stora företag använder sig utav plattformarna och vi gav även företagarna väldigt många tips och ideér på hur de kan skapa värdefullt innehåll för sina följare för att involvera dem. Vi gick även in på hur hashtags fungerar och hur man använder dem till att nå ut till fler potentiella kunder än dem som redan följer företaget.

Sammanfattning

För att sammanfatta vad företagarna fick lära sig under dessa 2 träffar så skapade vi företagskonton för båda plattformarna. Vi lärde oss grunderna i hur verktygen används och sedan gick vi in på hur man marknadsför inlägg, når ut till fler potentiella kunder, hur man skapar sin marknadsförings plan och hur man skapar värdefullt innehåll till sina följare.

Intresserad av att höra mer?